Home |  Contact |  Print Window |   RSS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glasvezel in Blixembosch

      

 

 

 

Glasvezel in Blixembosch

Internet, Telefoon en televisie via Solcon

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Solcon. Zij leverde alles wat ons lijstje stond. Internet 50Mbs up/down. Analoog TV DVB-C free to air. Alle 5 flat schermen met DVB-C ontvanger en PC met dubbele DVB-C ontvanger verbonden via een coax kabel kunnen alles zonder een media box perfect ontvangen.

Tot in september 2016 een brief in de bus viel dat we gedwongen worden een ander abonnement te nemen met een media box. Want in juni 2017 zou DVB-C van de glasvezel verdwijnen. Na enig navraag bleek KPN Glashart media te hebben overgenomen. Daardoor zal het DVB-C signaal komen te vervallen. Dus alle glasvezel providers als: OnsBrabantnet, Solcon, en alle andere, zullen stoppen met het doorgeven van DVB-C. We moeten dus het abonnement bij Solcon opzeggen als we er niet mee eens zijn. Het omzetten naar Internet en Telefoon kan niet eens meer. Je moet over. Inmiddels hebben we de media box ontvangen. Die kan weer retour.

Maar wat doen we nu met televisie kijken? De enige die nog DVB-C free to air levert in Nederland is Ziggo. Dus we zijn naast het glasvezel abonnement een Ziggo abonnement aangegaan en de kabel weer aangesloten. Voor Eindhoven in het oude UPC gebied is het juiste Netwerk ID 4444 de juiste frequentie 164MHz en Symboolrate 6900.

Glasvezel providers Glashelder en Plinq

Gedurende de Blixembosch glasvezel inschrijvingsperiode had ik mij goed verdiept in de keuze van de glasvezel providers. Aangezien mijn achtergrond TV techniek is vind ik de media bron belangrijk. Aangezien Glashelder en Plinq beide Compenz als media provider gebruiken was de keuze duidelijk. Alle andere providers gebruiken KPN als media bron. KPN knijpt de media waardoor er een aantal televisie kanalen minder goed van kwaliteit zijn.
Nu 27 maart 2013, 9 maanden na bestelling van een Glashelder abonnement, terwijl buren via de glasvezel al vrolijk rondsurfen op het internet en ruisvrij tv kijken hoorde ik maar niks van Glashelder. Na herhaaldelijk bellen en e-mailen kwam de aap uit de mouw. Er zijn te weinig mensen die hebben gekozen voor Glashelder of Plinq. Pas in juni 2013 worden er enkele mensen geselecteerd voor testen.
Daar ga ik niet op wachten, dus nu kiezen we een andere provider die z'n zaakjes wel goed geregeld heeft.

De Glasvezel centrales in Blixembosch

Via Google komen veel bezoekers op deze pagina na het zoeken naar de glasvezel centrales in Blixembosch. Deze centrales heten POP's (POP = Point of Presence). Deze prefab huisjes worden op meerdere plaatsen in Blixembosch geplaatst.
Ik zal proberen alle locaties in beeld te brengen. Als u een locatie weet die nog niet gemeld is geef deze dan door aan mij.
Hier zijn de locaties.
De centrales zijn kant en klare prefab gebouwtjes met airco. Deze airco schijnt een monotoon zoemend geluid te maken. Omwonende schijnen daar last van te ondervinden.

Ik krijg veel vragen van bezoekers die aan mij vragen: "Waarom zou ik nu glasvezel nemen en de aansluiting van UPC opgeven".
Ik heb hieronder wat zaken op een rijtje gezet:

Het kiezen van een provider

Het is belangrijk om te weten dat je pas vast zit aan een provider als de provider een dienst kan leveren en je een contract hebt getekend. Nu (december 2012) is dat nog niet zo dus kun je nog van provider wisselen.
Bij het kiezen van een provider moeten we goed weten wat we willen. Willen we analoge TV behouden zodat we in alle slaapkamers nog tv houden via de coax. Dan moeten we een provider kiezen die dat levert. Hieronder enkele diensten waar u voor kunt kiezen:
- analoge TV
- digitale TV
- interactieve TV
- HD TV
- telefoon
- ISDN
- Internet
- WiFi modem
- vast IP adres
- Aansluitkosten
- Borg voor modem
- Zakelijk of privé

Ik heb een tabel gemaakt die is gebaseerd op informatie van de websites en via de service desk opgevraagde informatie.

Klaar voor de toekomst

Waarom wordt dat vaak gezegd?
Steeds meer diensten worden aangeboden. Denk aan HD-TV, Interactieve TV, Internet diensten, TV On Demand enz. Steeds meer mensen gaan daar gebruik van maken. Dat vraagt om steeds meer bandbreedte. UPC loopt nu vast met de bandbreedte.
De lengte van de KPN telefoonlijn bepaalt de maximaal te behalen internet snelheid (ADSL). De afstand van Blixembosch WEST naar de centrale is 3km. Hoe ouder de kabels hoe slechter de verbinding.
Internet, TV, bellen en internet via UPC gaat allemaal via een coax van huis naar een kastje op straat. Vanuit die kast moet u de bandbreedte met uw straat delen. Dus hoe meer uw buren aan bandbreedte gebruiken hoe minder er voor u overblijft. Hier komt nog bij dat er heel veel versterkers omvormers tussen zitten die allemaal kapot kunnen gaan.
Als de kabel van UPC kapot wordt getrokken door graafwerkzaamheden, dan is er geen 2e kabel die de signalen nog doorgeeft.
Bij glasvezel wordt er tussen een Wijkcentrale en uw huis een directe glasvezel verbinding gemaakt. Deze wijkcentrale heeft een lus verbinding. Dus als er een kabel kapot wordt getrokken neemt de ander verbinding het over.
De bandbreedte van glasvezel hoeft u niet te delen met uw buren. Hierdoor is er nu en in de toekomst geen beperking in bandbreedte en dus ook niet in diensten.

Internet snelheid (ADSL)

Door vocht wordt de telefoonkabel van de KPN na verloop van jaren aangetast. Hierdoor wordt het verlies groter. Er zijn ervaringen bekend dat de internet snelheid (ADSL) hierdoor enorm afneemt.
Glasvezel heeft geen last van dit soort problemen.
Internet snelheid (UPC)
Bij UPC wordt de data stroom (TV, Telefoon, Internet) van een straat gebundeld. Als er in de straat veel data verkeer is zal de snelheid voor anderen dalen.
Bij glasvezel in Blixembosch wordt ieder huisadres via een unieke glasvezel aangesloten op een back-bone die 100% data transport snelheid garandeert.

TV Storing

De coax kabel van UPC is gevoelig om elektromagnetische storing op te vangen. Storing van de auto, brommer of blikseminslag. Deze storing kan bij digitale UPC blocking of beeld hapering tot gevolg hebben. Bij analoge UPC zien we deze storing als "spetters" in het beeld.
Bij glasvezel bestaat dit probleem niet. Van iedere huisaansluiting lopen er 2 glasvezels naar een POP (Point of Presence) de glasvezel wijk centrale.

Ruis (UPC)

Bij UPC, coax (koper) zitten er veel analoge versterkers tussen de bron en uw aansluiting. Iedere versterker voegt ruis en interferentie toe aan het signaal. Dit uit zich respectievelijk als sneeuw en schaduw beelden in het analoge beeld en blocking in het digitale beeld. Iedere versterker kan en gaat wel eens kapot. Bij glasvezel zijn er geen versterkers nodig. Dus een verbinding is veel "schoner".

Analoge tv snel weg bij UPC

UPC heeft nu problemen met de "ruimte", de bandbreedte op de kabel. Binnen afzienbare tijd zal UPC het analoge TV signaal niet meer leveren. Dat betekend dat bij iedere TV een DVB-c ontvanger moet komen met een smart-card. Sommige glasvezel providers leveren analoge tv. Er is genoeg bandbreedte want voor TV/Radio wordt een aparte glasvezel gebruikt naast de telefoon/Internet glasvezel. Daarnaast werkt digitale tv (SD DVB-c) bij alle providers op onze glasvezel zonder smartcard. Dus met een flatscreen met ingebouwde DVB-c ontvanger kunt u dan glashelder tv kijken.

Blikseminslag schade

In "BLIXEM"bosch komen gemiddeld veel blikseminslagen voor. Deze kunnen inslaan op het lichtnet, telefoonkabel of in de UPC kabel. Bij een glasvezel aansluiting voor telefoon, internet, radio en TV, blijft alleen het lichtnet gevoelig voor blikseminslag. Daar kunnen we ons tegen beschermen.

Disney Channel

UPC heeft "nog" wel een troef in handen. Alleen UPC heeft de rechten voor Disney Channel. Dit is voor veel gezinnen met jonge kinderen een blokkade om over te stappen naar glasvezel.

 

 

 

Last updated:

© Copyright 2007-2014 ronaldsnoeck.com |  Disclaimer |  Privacy